luni, 8 februarie 2010

Un marinar deasupra Romaniei



Cu multa vreme in urma , intr-un orasel din Romania , a venit pe lume un mic baietel .Era un baietel cu ochii de un albastru ca valurile marii si fruntea incretita ca nisipul de pe fundul oceanului. De cum l-a vazut tatal copilului a spus: „ Fiule, vei fi un marinar pe cinste!” - la inceput, mama baiatului nu a fost de acord cu spusele tatalui, pentru ca, la fel ca orice alta mama protectoare , aceasta nu vroia sa-si vada odrasla plecata pe marea involburata, sa infrunte stihii si uragane , sa se lupte cu rechini si pirati ai marii; dar dat fiind ca baiatul dupa ce a ajuns la varsta majoratului, nu prea stia sa faca altceva decat sa sa priveasca cat era ziua de lunga la valurile ce se spargeau de stancile ascutite din apropierea tarmului si la vapoarele ancorate cat mai aproape de malul din nisip al Marii Negre, parintii au fost nevoiti sa ia o hotarare ce avea sa-i schimbe viitorul tanarului. Asa ca intr-o seara , la cina, acestia i-au spus baiatului ca-l vor trimite pe mare , sa traiasca alaturi de marinari si sa nu se intoarca pana cand nu va devenii un barbat adevarat care sa aiba o intraga tara la picioarele lui. Acestea fiind spuse ,a dua zi dis de dimineata, baiatul si-a imbratisat parintii si a plecat alaturi de cativa prieteni marinari ai tatalui sau, pe naingaduitoarea mare.Acestia, impreuna cu baiatul, au strabatut marea-n lung si-n lat, devenind chiar piratii de care mama tanarului se teamea atat de mult ; au facut lucruri ingrozitoare - au distrus vapoare intregi, lasand astfel fara hrana sate si chiar orase , au jefuit si batut oamenii care au avut nenorocul sa le iasa in cale; iar dupa ani si ani de nelegiuiri, tanarul, care intre timp devenise barbat ,s-a intors acasa, reusind sa pacaleasca o intreaga natiune, a carui conducator a devenit - implinind astfel visul parintilor lui.

Sfarsit...

6 comentarii:

  1. =))=))prea tare...mi-a placut povestea =))nici bunica nu spunea povesti k asta:):)):))

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă asociezi povestea cu imaginea nu e credibilă. Eu aş fi găsit o altă imagine şi nu mai căuta nimeni similitudini.

    RăspundețiȘtergere
  3. ahaa..am inteles; multumesc frumos pentru sfat ...voi cauta alta imagine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. tare...se termina cam brusc...ma asteptam la o chestie mai lunga..ai reusit sa faci in asa fel incat sa ma cuprinda suspansul dar..prea brusc finalul...bafta in continuare

    RăspundețiȘtergere
  5. @guma " ma bucur ca ti-a placut...iar in legatura cu finalul stiu ca e cam brusc, dar m-am cam grabit ...
    ps: multumesc pentru vizita :)

    RăspundețiȘtergere
  6. deci e foarte dragutz ceea ce scrii tu [:P]

    si chiar ai talent! [:)]

    succes in continuare [:*]

    RăspundețiȘtergere