vineri, 19 februarie 2010
E normal
Multa lume imi spune ca sunt un om ciudat. Dar, asta, pentru mine a inseamnat ca ei m-au comparat cu asa-numitul normal si au vazut ca ies din anumiti parametrii. De aici a pornit totul.
Eu vad normalul ca fiind un set de alegeri facute de un numar semnificativ de oameni. Cu alte cuvinte, daca majoritatea face un lucru exista tendinta puternica de a nu mai analiza deciziile ci direct sa urmezi acea cale aleasa de toti doar condus de impresia gresita cum ca majoritatea are dreptate.
Din existenta conceptiei de normal, care eu cred ca nu ar mai trebui sa existe, sunt deci oameni ciudati si oameni normali. Sa-i luam pe rand. Cei ciudati privesc fiecare lucru, il gandesc si iau ei insisi o decizie utila. Dar, mai important, nu urmeaza pas cu pas majoritatea in toate obiceiurile ei. Oamenii ciudati au sansa sa faca lucruri marete, sa vada lucruri ce oamenii de rand nu le pot vedea. Pot sustine ideea cu exemple precum oamenii de stiinta(Arhimede, Niels Henrik Abel,Albert Einstein), de pe urma carora noi folosim azi echipamente sofisticate ce functioneaza pe baza unor principii enuntate de ei. Echipamentele creeaza conditii minunate in care putem trai decent. Da, ei au facut diferenta la nivel de stiinta pentru ca ei erau genii, nu spun ca ar trebui sa studiem toti matematica si fizica in cautare de noi legi; ar fi o stupiditate! dar putem regandi lucrurile din viata de zi cu zi pentru ca ele ne influenteaza direct pe noi si pe ceilalti. Sa cobor la nivel concret, NU te duce la discoteca DOAR pentru ca ceilalti se duc ci fa-ti tu alegerea utila pentru tine, NU asculta un gen de muzica DOAR pentru ca ceilalti o asculta, gaseste-ti ceea ce vrei tu, NU crede nicio idee nedemonstrata sau pe care nu o intelegi, incearca sa iti explici tie insuti lucrurile din jur.
In trecut oamenii credeau ca Pamantul este o suprafata plata si ca este centrul universului. Un om normal, nu si-ar fi batut capul cu acest subiect pentru ca vedea mult mai importanta preocuparea cu lucrurile materiale, cele din viata de zi cu zi(nici nu stiu cum sa le numesc). In schimb, au existat oameni clasificati de ceilalti drept ciudati, precum Aristotel (384-322 î.e.n.) care au regandit aceste cunostinte luate in modul de toti ceilalti. ( Aristotel a fost primul om ce a afirmat ca Pamantul are forma rotunda. Cu totii stim povestea un care un om ce sustinea ideea lui Aristotel si care a fost condamnat la moarte; inculpatul i-a sugerat judecatorului ca, drept pedeapsa, sa il arunce de pe marginea Pamantului).
Conform dictionarului, normal inseamna:
1. Firesc, comun, obișnuit 2. Conform unor norme, unor reguli; regulat.
Conform dictionarului, normalul este definit de unele reguli. Regulile acestea limiteaza potentialul adevarat. Gandeste regulile, intelegele si doar daca vezi ca nu au un fundament logic, treci peste ele.
Cu toate ca istoria ne-a invatat atat multe despre normal si ciudat, nu exista schimbarile dorite de mine. Istoria chiar nu ne-a invatat nimic? Oamenii aceia de stiinta nu au lasat doar o viata mai buna pentru noi ci si indemnul sa deschidem ochii, sa vedem acele lucruri, dar noi am ales doar beneficiile de pe urma lor, si atat. Asta nu inseamna ca i-am dezamagit?
PS: Think outside the box!
PS2: Acolo in loc de i.e.n este i.Hr. Am luat anii exacti de pe un site fara sa fiu atent la scriere.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Prietene, am o observaţie, că-s mai bătrân decât tine :)
RăspundețiȘtergereSo: comuniştii, ca să nu facă trimitere la Mântuitor, cel din cauza căruia s-a trecut la o nouă renumerotare a anilor, au folosit sintagma înaintea erei noastre (î.e.n.).
Am scăpat de vremurile roşii, dar pricipiile impuse de ele, mai dăinue încă. Aşa că: pe viitor, e mai bine să foloseşti formulele î. Hr şi d. Hr.
Cât despre faptul că eşti ciudat, stai liniştit în banca ta şi nu mai crede toate glumele pe care încearcă unii să ţi le vândă...:)
Deci, daca sunt mai tanar decat tine evident nu ar trebui sa am o parere sau, daca e sa am una, ar trebui sa o tin doar pentru mine?
RăspundețiȘtergereExprimarea e alegerea mea.
4, treci la loc:).
RăspundețiȘtergereE vorba de acurateţe...din cauză că eu m-am referit strict la ceva eronat, iar tu te-ai făcut că nu înţelegi.
În ceea ce priveşte libertatea ta de exprimare...nu ţi-o limitează nimeni!, iar eu abia aştept să-ţi citesc posturile viitoare...
Bine, "prietene".
RăspundețiȘtergere