luni, 8 martie 2010

Un televizor vechi


In aceasta seara frumoasa de Martie, o sa incerc sa imi expun cat mai clar parerea cu privire la prieteni/prietene si iubiti/iubite.
Vad din ce in ce mai multi oameni din jurul meu ca acorda statutul de prieteni unor oameni
pe care deabia ii cunosc. Sa fie bine-inteles: prieten nu este acela care iti spune doar ce calitati ai, care "te perie", ci cel care iti spune in special partile rele, dar totodata si partile bune. Cineva bine-educat (nu dau nume) spunea ca in viata nu ai mai mult de doi sau trei prieteni si sunt total de acord cu el. In viata, sunt multi oameni care se lupta pentru avutie exact ca niste hiene in preajma unui hoit, loveste si in stanga si in dreapta pentru a castiga un bun temporar(atitudine egocentristice, prea josnica pentru statutul de oameni pe care strigam din ambii
plamani cum ca il avem). Astfel de oameni s-ar putea sa va fie prieteni, iar la momentul oportun sa va loveasca cum nu v-ati fi asteptat. Nu zic sa va interiorizati, ceea ce zic e sa fiti mult mai severi in a numi prieteni pe ceilalti, nu va mai asumati riscul de a da increderea asa de usor.
Cel mai sacru lucru de pe aces pamant, in opinia mea, o reprezinta legatura definita de iubire dintre doi oameni. Relatia asta sacra, este bazata pe un fundament extrem de puternic de incredere. Cam acesta este ingredientul principal, in cazul in care urmezi dupa definitie tot ce tine de relatie. Prin definitie etica, legatura asta reprezinta o impartasire de ambele parti de sentimente, de incredere, de suport de orice fel.
Daca relatie esueaza consecintele pot fi extrem de grave, de aceea, cred eu, ca atunci cand alegem jumatatea, sa ne gandim, sa gandim foarte bine la ce facem.
Am auzit si o vorba foarte inteligenta: "Daca o iei de pe strada, o sa o pierzi pe strada".
Adolescentii sunt cei mai amuzanti cand vine vorba de relatii. Majoritatea experimenteaza, adica nu incearca macar sa anticipeze, ci intra direct in relatie, si ce-o iesi va iesi. Nu mi se pare neaparat gresita, dar eu nu sunt de acord cu aceasta metoda, pentru ca exista cai mult mai sigure. In plus, cunoasterea sexuala, a ajuns la cote alarmante. S-a creeat un fel de conditie minimala printre adolescenti, aceea de a face "dragoste" dupa o perioada de timp variabila. E ca un ceas ce bate, si cand a sunat alarma, gata, de acolo se exercita presiune, si se foloseste pedeapsa despartirii in cazul refuzului. Nu voi putea intelege niciodata cum poti sa experimentezi sexul de la varste de 15-17 ani, cand tu inveti deabia de Luceafar si Mara.
Concluzia: Nu uitati, sau daca ati uitat aduceti-va aminte ce inseamna de fapt un prieten si ce presupune de fapt a avea o iubita/iubit si a fi una sau unul. Sunt convins ca daca traiti dupa unele principii, dupa reguli etice si morale, ve-ti experimenta unele schimbari.

5 comentarii:

  1. Cred ca imaginea fetei te-a atras mai mult ca imaginea televizorului... Glumeam.

    Cum iti ziceam... Imi sunt cunoscute cuvintele astea, si sunt adevarate in masura de 98 la suta,dar...
    Nu inteleg care ar putea sa fie celelalte masuri,din moment ce nu le experimentezi pe toate ..
    Eu cred ca indiferent de rezultatul pe care ai putea sa-l obtii, incluzand suferinta, ar trebuii sa explorezi toate posibilitatile..

    Succes in continuare ...

    RăspundețiȘtergere
  2. cristina. Ideea pe care o promovam era ca adolescentii nu fac decat sa experimenteze. In contextul de fata experimentul are valoarea de a lua decizii fara un fel de analiza pre-facuta.
    Analiza consta in cantarirea avantajelor, dezavantajelor si a consecintelor.
    Luand situatia expusa, cand intalnesti pe cineva, nu te arunci in o relatie, dupa cum iti spune primul impuls, ci analizezi, si apoi iei decizia bazata pe mai multe argumente.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu te arunci cu capul intr-o relatie dar atunci cand cineva iti atrage atentie este imposibil sa nu-ti doresti sa afli cat mai multe despre acea persoana.Si asta o poti face relationand cu persoana respectiva.E vorba de timp,de incredere pe care o acorzi,de experientele prin care trec,momente din viata lor din care abia cand ies isi dau seama daca celalalt merita o bila alba sau neagra.E vorba de lucruri marunte care abia dupa ce sunt puse cap la cap capata sens sau te departeaza de omul respectiv.Uite asa afli avantajele si dezavantajele.Daca nu incerci deloc intervine parerea de rau care te va urmari toata viata,daca te arunci impulsiv cu "te iubesc" ai de suferit,daca te arunci cu maturitatea necesara vei avea cea mai implinita relatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ionelia ai cea mai mare dreptate dar unii nu par sa inteleaga asta si isi fac pareri despre persoane care nu le-au aratat decat ca vor sa le cunoasca. Am ajuns la concluzia ca ei, baietii nu mai stiu ce vor...

    RăspundețiȘtergere